Emons Group ‘traint de trainers’

September 21, 2015

Emons Group ‘traint de trainers’

Onlangs heeft de Emons Group haar medewerkers van driversupport en drivercoaching tijdens een vierdaagse training (In samenwerking met Scania Academy) opgeleid om op een zo correct, zuinig en veilig mogelijke manier om te gaan met de nieuw geleverde trekkers van Scania (R410). Emons maakt hiervoor gebruik van het principe ‘train de trainer’. Reden is dat het niet mogelijk is om alle chauffeurs deze specifieke training te laten volgen. Onderdeel van de baan van een driversupport of een drivercoach medewerker is het instrueren van chauffeurs. Zij zullen de door hen verkregen informatie / kennis overbrengen, zodat de chauffeurs dit in praktijk kunnen gaan uitvoeren.

De eerste dag van deze vierdaagse training stond in het teken van de technische aspecten van de nieuwe aanwinsten; waaronder advanced emergency braking, adaptive cruise control, ecoroll 2.0 (het nieuwe rijden) en de Euro 6 techniek. De twee daaropvolgende dagen bestonden uit rij- en instructiedagen en de laatste dag was als coachingsdag gericht op het positief benaderen van de chauffeurs.

Door deze kennis te gaan overdragen op de chauffeurs, zullen de aspecten; milieubewust en duurzaam rijden nog meer bevorderd worden.

 

« Back to the news overview Share this: LinkedIn Google+ E-mail

« Newer message

Emons Group te zien in RTL Transportwereld

Emons Group te zien in RTL Transportwereld

October 19, 2015 - Maandag 19 oktober was de Emons Group uitgebreid te zien tijdens de uitzending van RTL Transportwereld. In deze dubbele uitzending kwamen de onderwerpen duurzaamheid, innovatie en inventiviteit... Read more »

Older message »

Nieuwe trekkers Emons Group de weg op

Nieuwe trekkers Emons Group de weg op

July 3, 2015 - Op maandag 29 juni is de eerste van 64 nieuwe Scania trekkers van de Emons Group de Europese weg op gegaan. Deze trekkers zijn voor de gehele Emons Group (Zand- en Grindmarkt, Van Huët... Read more »